31. 5. 2018

O MNĚ

Vítám Vás na svých internetových stránkách

 

Dlouhodobě jsem pracovala v potravinářském průmyslu v oblasti kvality, kde jsem získala zkušenosti s jakostí potravin (jejich složením, mikrobiologií, organolepetickými vlastnostmi ).Tyto znalosti jsem rozšířila rekvalifikačním studiem komplexního vlivu jednotlivých složek potravin na fungování lidského organismu. Proto Vám mohu  poradit v otázkách správného výběru kvalitních potravin z hlediska jejich složení ( obsah bílkovin, sacharidů, tuků, vitaminů, minerálních látek ).

Nabízím poradenství v oblasti  :

redukční výživy nebo výživy pro zvýšení hmotnosti  rozbor stravovacích návyků, rozbor jídelníčku a navržení změn

správné životosprávy – vhodné sestavení jídelníčku  a výběr potravin zajistí pocit zdraví, spokojenosti a dobré kondice, předejde možným onemocněním nebo  zlepší jejich průběh.

Pro výběr správných potravin pro osobu klienta  používám v obou případech metodu stanovení metabolického typu.

Víte,  že     :

  • zvýšenou konzumací antioxidantů v zelenině a ovoci můžete předcházet některým druhům rakoviny? – jezte kapustu, brokolici, rajčata, červenou řepu, citrusové plody
  • zvýšenou konzumací omega-3-mastných kyselin  snížíte obsah cholesterolu, zlepšíte svou psychiku a chráníte tělo před vznikem kardiovaskulárních onemocnění? – jezte ryby, ořechy, slunečnicová, sezamová semínky
  • skořice a kurkuma snižuje hladinu cukru v krvi (při diabetes)?
  • při užívání hormonální antikoncepce se silně snižuje obsah vitamínu B? – jezte pivovarské kvasnice, ořechy, vejce, špenát, petrželovou nať
  • jednou z nejlepších potravin je kysané zelí? – čistí trávicí trakt, zlepšuje zažívání,zvyšuje imunitu, působí proti rakovině žaludku (není ve velkém množství vhodné při problémech se štítnou žlázou)
  • na podpoření trávení je dobrý čaj z máty, anýzu nebo fenyklu?